Tu ce îți dorești de la hostingul tău web?

Planetele parcă s-au aliniat. Sunt tot mai multe firme de găzduire pe internet și prețurile au ajuns să fie din ce în ce mai bune.

Cu toate că există tehnologie suficient de multă, s-a observat că la noi în țară au fost câteva situații în care backup-ul oferit de firma de hosting n-a mai existat.

Și, curios sau nu, oameni cu business uri importante, cu magazine online, cu firme care rulează sume incredibil de mari nu sunt în stare să aibă un backup ok. Se bazează pe ceea ce oferă firma de hosting.

Oricât ar încerca cei care oferă servicii de găzduire să educe clientul să își facă backup tot nu reușesc în condițiile în care se mediatizeză tot mai mult problemele.

În general, am observat că unii habar nu au de backup, iar alții pur și simplu nu îl fac.

Eu sfătuiesc ca oamenii să iși facă backup chiar dacă firma de hosting face. Nu se știe niciodată ce se poate întâmpla cu datele. Poate că nu este rea voință, poate că uitați să plătiți o factură, iar datele se șterg automat, dar voi trebuie să aveți backup pentru munca voastră. Eu m-aș duce chiar spre backup pe mai multe device-uri, chiar testat la un moment dat.

Treburile astea mi-au venit în minte atunci când mă uitam pe oferta celor de la GWHOST pentru servere VPS.

Observ că raportul calitate preț este foarte ok având în vedere că la noi prețurile sunt destul de piperate, de cele mai multe ori.

În plus, nu toți au servere în NXDATA-1.

Totuși, ceva nu îmi iese la socoteală. Nu înțeleg dacă se adresează României sau dacă vor să vândă în toată Europa. Mă gândesc că ar trebui să aibă site-ul în română ca să prindă ceva mai multe contracte în România.

Oricum ar fi, e bine că piața se maturizează, e bine că avem oferte din ce în ce mai bune.

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.