Recomandare laptopuri bune pentru 2019

Dacă tot am vorbit despre laptopuri, m-am gândit că este bine să vă recomand câteva modele de laptopuri bune pentru 2019.

Știu că încă sunt la mare căutare acestea, tocmai de aceea vă recomand câteva modele ce mi s-au părut mie interesante. Totodată, sfaturile pe care vi le-am dat aici încă sunt de actualitate.

Ar fi inutil să vă înșir aceleași lucruri, așa că în rândurile următoare o să vă enumăr modelele ce mi s-au părut mie interesante.

2019 este un an al lansărilor, la Intel se face trecerea la Coffe Lake V2 alături de DDR4, după ce Coffe Lake a trecut rapid pe lângă noi, iar AMD-ul prin Ryzen 3 încearcă să câștige teren. Uitați de anii trecuți, uitați de faptul că AMD era un mare consumator de energie. Cel puțin pe partea mobile, începe să meargă treaba și la concurenții celor de la Intel.

Dacă ținem cont de placa video, pentru cei care au nevoie de o asemenea placă nVIDIA a lansat seria 20 și pentru laptopuri, așa că avem 2060, 2070 și așa mai departe pe piață. Și cei de la AMD au lansat plăci video precum seriile R7 și R9 pentru dispozitivele mobile, dar nu atât de performante precum cele de la nVIDIA.

Cât despre nVIDIA, eu zic că puteți să profitați de modelele din seria 10, care au prețuri mult mai ok față de cele din seria RTX.

Laptopuri recomandate de mine în 2019, bune chiar și pentru 2020

Încă nu este anul modelelor cu touchscreen. Am foarte mare încredere în ele, dar nu cred că merită investiția în momentul de față. Probabil că dacă tabletele vor deveni inutile vor apărea mai multe laptopuri cu touchscreen interesante.

Nu am stabilit niciun criteriu, niciun buget, doar am ales câteva modele pe care le cred eu de calitate.

Laptop ACER Aspire 5 A515-52-52G5

acer-mare

Unul dintre cele mai bune modele din punctul meu de vedere. Probabil că este și cel mai vândut model de la ACER. Are un procesor Intel Coffee Lake de calitate, i3-8145U, are o placă video pe care niciun alt model în acest buget nu o oferă. Este vorba de MX150.

Dacă încă stați în dubii pentru a lua acest model, faceți un efort și luați-l. Merită fără discuții.

Modelul este disponibil aici, iar SSD-ul adăugat și un mic upgrade, pe viitor, pentru memoria RAM poate ajunge a fi cel mai bun laptop. Eu unul mi l-aș achiziționa.

Interesant este faptul că mai toate laptopurile încep să aibă noul USB Type C.

ASUS TUF FX505DY

laptop-asus

Trecem pe brandul ASUS și vă recomand tot un model asemănător cu cel de mai sus. Cel puțin, din punct de vedere estetic, din punct de vedere hardware este mult mai ok modelul de la Asus.

Modelul acesta de Asus are display FULL HD și are o placă video dedicată de la AMD 560X, de 4 GB. Această placă video trebuie să țină în spate un display full HD. Modelul face față cu brio și editărilor video medii. Spun medii pentru că filmarea pe mirrorless este dificilă, imaginea e mai comprimată.

Fără discuții că trebuie echipat cu un SSD pentru a beneficia de performanțe maxime.

Acest model este disponibil aici.

Lenovo Legion Y530

lenovo

Sărim din barca celor de la ASUS către cei de la Lenovo. Modelele lor au început să fie din ce în ce mai bune, oamenii le dau încredere pentru că oferă calitate înainte de toate.

Standardul full HD n-ar trebui să mai mire pe nimeni, așa că, modelul despre care vă vorbesc, Lenovo Legion Y530 este un model cu rezoluție full HD ce poate fi folosit la jocuri cu succes. Este dotat cu o placă video 1050 GTX, de 4 GB, de la nVIDIA.

Pe partea de stocare avem un HDD de 1 TB. 8 GB de RAM, în zilele noastre, este o cerință obligatorie. Merită.

Procesorul este un I5 8300H din generația Coffe Lake. În clasamente se situează destul de sus. Puteți vedea topul aici.

Lenovo Legion Y530 este o alegere foarte bună pentru cei care vor să ia un laptop bun la toate, pregătit pentru orice.

Modelul este disponibil aici.

Nu trebuie să vă puneți problema, în cazul în care îl luați pentru jocuri că nu puteți să vă jucați titluri precum:

 • GTA 5
 • Watch Dogs
 • Assassins Creed

sau altele mai actuale și cu cerințe mai ridicate.

Laptop Clevo P775

Configurația este asemănătoare ca ASUS ROG. Poate chiar un pic mai slabă. Este un laptop din generația a 7 a destul de performant. Îmi place faptul că are procesor foarte performant, din generația H și că are SSD suficient de mare pentru un laptop.

Sigur că m-a atras și faptul că are o placă video performantă, 940MX și că panoul este IPS.

Și acest model este disponibil aici.

7 Comments

 1. Stefan iulie 8, 2017
  • Petrus iulie 8, 2017
 2. Cristi martie 12, 2018
  • Petrus martie 14, 2018
 3. Andreea decembrie 4, 2018
  • Petrus decembrie 5, 2018
 4. Andrei Giurgescu iulie 13, 2019

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.