Placa video AMD pe sistem Intel

Stiti deja ca cei de la AMD au preluat ATI si au început sa produca placi video pe AMD si concurează cu cei de la nVIDIA. Practic au ramas doi mari producători de chipset-uri video AMD si nVIDIA.

MSI, EVGA, ASUS, Gigabyte, Palit si restul le putem spune realizatori de placi video. Ei construiesc racirea placii video, ii realizeaza design-ul si se ocupa de promovarea lui si asa mai departe.

upgrade procesor

Nu trebuie sa confundam un lucru cu altul.

Cineva si-a pus o intrebare daca functioneaza o placa video AMD pe un sistem Intel.

Lucrul asta m-a facut sa inteleg ca unele persoane nu inteleg aspectele de mai sus si ca nu are nicio legatura daca avem placa video AMD sau placa video nVIDIA pe calculator si procesor Intel.

Toate acestea trebuie sa fie compatibile, asa cum explicam si aici, legate printr-un socket, care la placile video se numeste PCI Express.

Asadar, orice placa video care are PCI Express, fie ca vorbim de 1.0, fie ca vorbim de 2 sau 3.0 sunt compatibile cu o placa de baza care are un port PCI Express.

Care sunt limitarile acelor porturi PCI Express?

Daca discutam de PCI Express 1, 2 sau 3 sa stiti ca diferentele sunt insesizabile. Uitati niste teste aici. Daca vreti, putem spune ca este in „marja de performanta” a memoriei RAM, adica insesizabila.

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.