NVIDIA prezintă GeForce GTX 1080 Ti, placa grafică a momentului

Se pare că nVIDIA lansează zilele acestea o nouă placă video. Este vorba despre 1080TI. Eu unul mă aștept să scadă prețurile la cele de pe piață. Mi se pare cam mare prețul pentru 1070 GTX. După cum sunt seriile vechi ar trebui să stea pe la 1500-1600 de lei.

Comunicatul arată așa:

Dotată cu o putere superioară de gaming, GeForce GTX 1080 Ti oferă cu până la 35% mai multă performanță decât GTX 1080, este echipată cu o memorie GDDR5X de nouă generație de 11GB și rulează la viteze de 11Gbps, oferind cea mai performantă lățime de bandă a memoriei și impune noi standarde în gaming.
Plăcile grafice GTX 1080 Ti, inclusiv NVIDIA Founders Edition, vor fi disponibile la nivel mondial prin intermediul partenerilor NVIDIA GeForce din 10 martie, la prețuri începând de la 699 de dolari.
Cea mai bună placă grafică GeForce, cu cele mai performante specificații
NVIDIA a conceput GeForce GTX 1080 Ti pentru a face față cerințelor grafice de gaming 4K și 5K și tehnologiilor DX12, HDR și VR. Include:

  • Caracteristici pentru performanță superioară: GTX 1080 Ti include 3.584 de nuclee NVIDIA® CUDA® și un frame buffer de 11GB rulând la o viteză superioară de 11Gbps. Este cu până la 35% mai performantă decât GeForce GTX 1080 și cu până la 78% mai performantă decât GTX 1070.(1) GTX 1080 Ti este mai rapidă și decât NVIDIA TITAN X Pascal, placa grafică concepută pentru deep learning și inteligență artificială.
  • O nouă generație de arhitectură de memorie: GTX 1080 Ti este prima placă grafică din lume prevăzută cu memoria de nouă generație G5X  de la Micron. G5X are o capacitate de 11GB și rulează la o rată de viteză quad data de 11Gbps, oferind cea mai eficientă lațime de bandă a memoriei dintre plăcile grafice de gaming actuale. Mai mult, poate îndeplini funcționalități de overclocking.
  • Proces avansat FinFET: GTX 1080 Ti este proiectat pentru procese FinFET. Cele 12 miliarde de tranzistori oferă o creștere radicală a performanțelor și a eficienței față de produsele din generația anterioară.
  • Proiectare meticuloasă: GTX 1080 Ti beneficiază de un sistem de răcire avansat, datorită unei metode de disipare a căldurii prin intermediul unei soluții termice cu flux ridicat de aer și o cameră de răcire a vaporilor, de două ori mai mare decât zona fluxului de aer, fiind prevăzută cu o configurație de putere cu șapte faze, cu 14 dualFET de mare eficiență.
  • Suport pentru tehnologii grafice avansate: 4K, VR, NVIDIA G-SYNC™ HDR și NVIDIA GameWorks™ oferă experiențe interactive, cinematografice însoțite de un gameplay fără întreruperi.

Se pot face precomenzi de pe 2 martie iar pe 10 martie vor fi livrate după 10 martie când vor fi disponibile în toată lumea.

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.