Laptop ieftine sau laptop refurbished?

Se întâmplă de multe ori să ne orientăm spre laptopuri de buget. Așa zisele modele ieftine ce sunt pe placul tuturor. Totuși, dacă ne gândim bine, un model foarte, foarte ieftin ne duce într-o zonă puțin delicată.

Faptul că iei cel mai ieftin laptop nu te avantajează pe termen lung. Sunt situații și situații, dar oamenii nu înțeleg faptul că un laptop la preț foarte mic, un chilipir nu e chiar ceea ce trebuie. Nu orice laptop ieftin este bun!

Să mergem pe zona de laptopuri de sub 1500 de lei. Mici, frumoase, delicate. Acolo vom vedea că găsim modele cu sistem de operare preinstalat, găsim modele cu cele mai slabe procesoare, dar și modele care nu își au rostul. De exemplu, un laptop cu procesor ULV și o placă video dedicată ceva mai slabă decât cea integrată.

Mi se pare o anomalie acest lucru, dar uite că se poate. Lumea trebuie să știe că există ăia 2 GB pe placa video. Nimeni nu vrea să înțeleagă că memoria aia VRAM nu contează atât de mult, pe termen lung.

Există, totuși, varianta de a alege și laptopuri refurbished în aceeași buget.

De ce nu o fac oamenii?

Nu știu, probabil că nu sunt atât de informați. Sigur că alegerea unui astfel de model înseamnă o mai mare atenție și experiență pentru alegerea laptopului. E posibil ca unii oameni să nu reușească să își aleagă un laptop foarte ok.

Urmărind un pic zona asta am observat că oamenii încep să aibă tot mai des opțiuni ca și cum ar fi laptopuri noi. Mă refer la garanție, la servicii post vânzare. E interesant cum concurența dezvoltă și această nișă.

Pe de altă parte, odată ce sărim de un anumit prag și avem suficient de mulți bani eu n-aș investi într-un laptop refubished. Unul nou, cu hardware nou și competitiv este ceea ce trebuie!

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.