Diferențele dintre sursele Corsair de pe piață

Am tot discutat despre sursele de alimentare, iar de curând am fost întrebat de câteva persoane câteva lucruri referitoare la sursele Corsair.

Toată lumea recomandă sursele de brand, iar după cum arată situația în momentul de față, eu cred că sursele vor fi tot mai bune și mai ieftine în perioada următoare. Evident că vor avea protecții mult mai bune, având în vedere că plăcile video încep să consume tot mai puțin.

Revenind la Corsair, aceștia au mai multe serii pentru sursele lor de alimentare. Tabelul de aici ne confirmă asta.

Trebuie să stiți că majoritatea componentelor de pe sursele Corsair sunt realizate de cei de la Seasonic. Așadar avem surse de la Corsair cu modele precum: CX, AX, RM, TX, HX.

CX este seria entry level

Corsair este un brand puternic, dar nu stă atât de bine pe categoria asta. Din punctul meu de vedere sunt supra estimate anumite modele.

Corsair CX450, 80+ Bronze, 450W

Sursa este modulară, are 32A pe rail-ul de 12V, iar aceasta poate scoate 384W și o eficiență de 83%. Este perfect pentru cei care doresc să alimenteze o placă video de calitate. Nivelul de zgomot în idle este de 20 dBA, iar în full load ajunge până la 36 dBA. 

Mai multe detalii tehnice și poze aici.

Corsair Builder Series CX 500W
cx600


Față de 430CX Bronze sursa CX 550W este un pic mai silențioasă, adică 35 dBA în full load și are o eficiența de 85%. Pe rail-ul de 12V are 32A cu 456W. Așadar plăcile video AMD de top funcționează fără probleme pe această sursă și un pic mai greu pe SLI/ Crossfire. Este disponibilă aici.

Corsair Builder CX600 Bronze 600W

Ca și celelalte de mai sus, această sursă este certificată Bronze 80+. Cu cât creștem în wați, cu atât avem compatibilitate pentru orice placă video, chiar și cele de top, fie AMD, fie nVIDIA. Maximul de zgomot este de 35 dBA și are eficiență de 83%. Pe rail-ul de 12V avem 46A cu 552W ce poate duce fără probleme și plăci video din seria 10 de la nVIDIA.

CS este seria medie a celor de la Corsair

Corsair CS650M 650W
cs750w

Deja nu se mai pune problema de compatibilitate. Dacă aveți o astfel de sursă sigur vreți mai mult de la un calculator, sigur doriți să vă achiziționați un sistem puternic de gaming sau un calculator profesional de editare video.

CS650M 650W este un model de calitate, cu certificare 80+ gold. Pe rail-ul de 12V are 62A ceea ce face ca sursa să fie pregătită pentru SLI sau Crossfire. Este realizată în proporție de 80-90% din componente realizate de cei de la GreatWall. Poți verifica prețul aici.

Seria profesională Corsair TX

Această serie este realizată aproape în totalitate cu componente de la Seasonic. Este o serie nemodulară, prin România a fost nișată pentru entuziaști. Are certificare 80+ Bronze. Nu prea se mai găsește în România, nici măcar V2, așa că nu mai insist pe aceste modele.

Seria Corsair RM

O serie foarte bine văzută în România. Totuși nu este o serie ieftină, ci una silențioasă, de top. Modelul de 450W pleacă de la ~450 de lei și crește direct proporțional cu W modelului ales.

Toate modelele sunt certificate 80+ Gold.

Modelul Corsair RM450 are eficiența de 88%. Pe rail-ul de 12V „vine” cu 37.5A.

Pe această serie mai sunt modele precum:

  • Corsair RM550
  • Corsair RM650
  • Corsair RM750
  • Corsair RM850
  • Corsair RM1000

Seria Corsair RMi

De curând aceștia au mai lansat o gamă nouă de surse. Ce aduce nou veți vedea în videoclipul de mai jos:

Mi se pare interesant faptul că este 100% modulară. Fiecare cablu se poate adăuga sau înlătura în sistem. Totuși, nu știu dacă vom găsi aceste modele disponibile și la noi în țară.

Seria Corsair HX

Este o serie profesională cu certificare Gold. În prima fază a apărut cu certificare Bronze, dar și-au schimbat certificările pe parcurs.

Seria Corsair AX

ax1200

Este cea mai bună sursă de la Corsair. Nu este deloc ieftină și nu este pentru sistemele uzuale. Cel puțin eu nu aș adăuga-o pe așa ceva. Este o serie cu certificare Platium ce are eficiență de 93%.

Este o serie modulară 100%. Găsim modele precum:

  • AX760i
  • AX860
  • AX1200i

Prețul unei astfel de surse pleacă de la 900 de lei.

În concluzie Corsair rămâne o opțiune de luat în seamă. Modelele entry level nu sunt atât de bune, mă refer la faptul că găsim modele decente și mai ieftine față de acestea.

One Response

  1. Cody Jay noiembrie 2, 2018

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.