Cum am gasit un service de laptopuri profesionist si eficient?

In urma cu o saptamana laptopul meu cu procesor i7 s-a defectat si am fost nevoit sa lucrez de pe un pc cu o configuratie mai slaba, echipat doar cu un dual core.

Laptopul meu se aprindea insa pe display nu afisa absolut nimic ceea ce mi-a dat de gandit ca ar fi o defectiune pe placa de baza in special la cipul video.
Astfel de defecte sunt complexe dar se poate interveni cu succes, asta daca apelam la un service profesionist, cu experienta si review-uri pozitive din partea clientilor.

Avand in cap posibilul defect am cautat pe google „reparatii laptop” si apoi am accesat primele 5 rezultate afisate, adica primele 5 service-uri listate pe Google.

Am evitat reclamele platite (cele cu verde, care sunt sponsorizate si apar automat pe prima pagina cand cauti un anumit serviciu sau produs).

Am accesat site-urile primelor 5 service-uri si am analizat serviciile, preturile dar si locatia. Apoi am verificat parerile clientilor despre fiecare service in parte. Pentru asta am intrat pe paginile oficiale de facebook dar si pe google plus, profile sociale unde clientii pot lasa review-uri ce nu pot fi editate sau sterse de catre administratorii paginii.
Astfel mi-am format o idee clara despre cele 5 service-uri si am ales unul care am considerat ca este cel mai potrivit dar si cel mai aproape de casa.

Nu voi da nume de firme intrucat nu doresc sa va influentez decizia alegerii unui service de laptopuri.
M-am deplasat la sediul firmei, desi aceasta oferea si posibilitatea de a trimite prin curier laptopul. Acolo mi s-a facut o diagnositare preliminara si a ramas sa fiu contactat a doua zis pentru a primi constatarea finala dar si pretul eventualei reparatii. Firma respectiva asigura si service pentru calculatoare in Bucuresti si comercializa atat componente cat si sisteme complete sau laptopuri si am considerat ca o firma care se ocupa cu toate astea, au servicii calitative.

Asa cum anticipasem, de vina era cipul video care s-a dezlipit de pe placa de baza iar reparatia a costat 200 de lei.
Interventia a constat in relipirea cipului pe placa de baza prin procedeul numit reballing.

Tehnicienii au fost foarte amabili si mi-au explicat concret ce inseamna reballing si care este diferenta dintre reballing si reflow. Tot atunci mi s-au adus la cunostinta riscurile implicate de reballing dar si faptul ca aceasta reparatie nu va fi eficienta decat pe o perioada limitata de 12-24 de luni, totul depinzand si de conditiile de utilizare a laptopului si de temperaturile dezvoltate in interiorul acestuia.

Una peste alta am fost foarte multumit de experienta cu service-ul de laptopuri ales si faptul ca reparatia a costat 200 de lei a fost un plus! Timpul pierdut pentru alegerea service-ului potrivit (in opinia mea) a meritat iar poate daca as fi ales la intamplare un service, experienta ar fi fost alta.

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.