Cum aleg un PC compatibil cu tehnologia VR?

Nu știu dacă ați aflat, dar de curând s-a implementat o nouă tehnologie. Așa cum zice și în titlu este vorba despre tehnologia VR.

Este o tehnologie nouă despre nu știm foarte multe lucruri. Totuși, nu ne împiedică să ne pregătim calculatoarele pentru realitatea virtuală.

Haideți să stabilim întâi ce este VR.

Prescurtarea vine de la Virtual Reality. În unele locuri vom găsi și Virtual Reality 360. Pe înțelesul nostru, asta înseamnă că, odată ce am pus ochelarii VR(ochelari de realitate virtuală) vom putea vedea în 360 de grade jocurile.

Ca să vă faceți o idee de asamblu, deși este foarte greu să vă dați seama dacă nu aveți ochelari VR ar trebui să urmăriți filmulețul de mai jos:

Mai nou această tehnologie este adoptată chiar și de telefoanele mobile și, probabil, toți producătorii o vor dezvolta în perioada următoare.

Cum aleg un calculator compatibil cu realitatea virtuală?

ochelari pentru realitatea virtuala
ochelari Oculus

Așa cum ziceam mai sus apar destul de multe dispozitive compatibile cu acest lucru. Ca să verificați compatibilitatea sistemului vostru aveți aici un tutorial.

Din păcate, așa cum se întâmplă cu orice tehnologie nouă, nu este deloc ieftin să reușiți să aveți un calculator compatibil cu aceste dispozitive.

După ce veți face sistemul și veți vedea că este compatibil o să vă dați seama că mai aveți de investit și în accesorii.

V-am amintit de AMD și de faptul că aceștia deja au anunțat lista de compatibilitați.

Totuși, m-am gândit să vă fac o configurație compatibilă cu realitatea virtuală de la Oculus. M-am gândit la o configurație pe Intel. Aceasta arată cam așa:

Sigur că este o configurație pretențioasă. Costul total al configurației de mai sus este în jur de 3500 de lei. Poate că era bine să fie și un SSD pe SATA sau NVMe, dar acela se poate pune după și nu influențează deloc performanțele.

Ochelari VR pentru PC?

Momentan nu găsim așa ceva pe piața din România. Totuși, vă puteți delecta cu modele pentru telefon.

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.