Comparație între AMD R7 370 și 950 GTX

Până acum am comparat plăci video de top, plăci ce nu sunt atât de accesibile tuturor. Mai ales celor care se joacă pe calculator destul de mult. Majoritatea celor care se joacă au plăci video de buget mic și calculatoare ieftine.

În articolul ăsta reducem un pic prețul plăcilor video și trecem la testat două noi plăci video de buget mediu: GTX 950 și R7 370.

Le-am luat la pachet, tocmai pentru cei care vor să știe ce să aleagă în momentul în care își vor face un sistem nou sau un upgrade pentru actualul calculator.

Preț pentru cele două plăci video

Ca de fiecare dată preciez că avem mai mulți producători, cu răcire diferită, atât pe AMD, cât și pe nVIDIA. Prețurile diferă în funcție de performanță, de răcire și costuri de marketing.
Comparația de preț este oarecum inegală. Așa cum am zis-o mai sus, contează destul de mult cine realizează aceste plăci video și în ce mod.

Momentan, modelele acestea nu mai sunt disponibile în stocurile magazinelor. Probabil că le veți putea găsi second hand.

Temperaturi pentru GTX 950 în comparație cu R7 370

Față de versiunile precedente nu s-a schimbat mare lucru. În idle ambele plăci video se situează cam la aceleași temperaturi, însă în load 370-ul este un pic mai cald. Cred că puteți trăi și cu temperaturi un pic mai mari. Practic, diferența este de 6 grade în favoarea 950 GTX-ului.

temperaturi pentru 950 gtx si r7 370

Consum

Avem nevoie de o sursă mică pentru astfel de plăci video. Eu aș miza chiar pe una de 450W, cu 20A pe rail-ul de 12V, dar care să aibă certificări și să știi că te poți baza pe ea. Ambele au nevoie de conector de 6 pini. Discuția rămâne deschisă pe configurații cu procesoare AMD.

Consumul este mai bun pe modelul de la AMD, poate și din prisma faptului că, vom vedea că este un pic mai neperformant.consum 950 GTX vs R7 370

Haideți să trecem la testele care ne interesează cu adevărat, testele pentru jocuri.

GTA 5

În GTA 5 lucrurile stau aproximativ la fel. Un mic plus are GTX 950 cu o medie de 2 FPS-uri.

GTA 5

Far Cry 4

În Far Cry 4 GTX 950 depășește cu puțin performanțele AMD-ului. Media de FPS-uri este cu ~1 mai mare pentru modelul de la nVIDIA.fair-cry-4

Tomb Raider

Parcă sunt trase la indigo testele. Exact ca la Far Cry 4 diferența este de doar 1 FPS, în medie, dar și de data asta, cea cu performanțe mai bune este 950 GTX de la nVIDIA.Tomb-raider

 

Crysis 3

Trecem și la Crysis 3 și observăm aceleași mici diferențe. Nu este rău deloc pentru niciuna dintre cele 2 plăci video. Puteți juca Crysis 3 cu o medie de 23, 24 de FPS-uri.

crysis-3

Battlefield 4

Am ajuns și la ultimul joc testat, joc la care se observă un pic mai bine diferența de FPS-uri. Nu vă gândiți că este foarte mare, ci este de 3 FPS-uri, dar tot în favoarea nVIDIA.battlefield-4

Platforma de test a fost următoarea:

  • Intel I7 4770K
  • Corsair Hydro H100i
  • MSI Z97 Gaming 5
  • G.Skill 16 GB DDR3 la 2133 MHz
  • SSD Samsung 840 EVO
  • Corsair TX850V2
Tags:

2 Comments

  1. george decembrie 2, 2015

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.