Cele mai bune monitoare 4k

Piața full HD este saturată. Băieții nu mai au ce să ne ofere așa că măresc rezoluția. Despre 4k am tot vorbit cu alte ocazii. Se vorbește de mai mult, de 8k sau mai mult.

Cifre multe, cifre mari, ce ar trebui să compenseze cu 5G și tot pachetul de noi tehnologii ce vor apărea anii viitori.

Parcă piața de consum este din ce în ce mai agitată, oamenii încearcă să ne facă să consumăm orice, să ne revândă un produs pe care l-am cumpărat chiar dacă deja l-am achiziționat.

Pe piața românească nu sunt atât de multe modele 4k. Nu este o piață matură, încă este problema cu cablurile HDMI, cu modelele ce nu au 60p și așa mai departe.

Poate că multe modele din cele vechi vor arăta mult mai bine decât cele noi. Mă refer la cei care lucrează cu imaginea, ochiul lor este format cu framerate-ul, cu acele culori mai șterse sau nu, cu lipsa de verde sau de roșu dintr-o imagine.

Pentru cei care, în momentul acesta, doresc un monitor 4k pentru calculator m-am gândit că este bine să aleagă unul dintre modelele pe care o să vi le prezint mai jos.

Lucrurile generale pe care le-am spus aici sunt perfect valabile.

Monitoare 4k recomandate de mine în 2019

dell p2415q monitor 4k
Monitor IPS 23.8 Dell P2415Q UHD 4K

Eu încă merg pe mâna celor de la DELL atunci când vine vorba de monitoare. Ei sunt specialiști, după părerea mea au cel mai bun design pentru monitoare și cele mai ok culori. Dacă voi căutați un model simplist, cu un picior elegant ce nu ocupă mult spațiu, cred că merită să vă aruncați un ochi spre acest model.

Modelul P2415Q nu este chiar ieftin și se poate găsi aici.

Monitor Gaming IPS LED LG 34″ 34UC79G, Ultra Wide (2560 x 1080), HDMI, DisplayPort, Ecran curbat, 5 ms, 144 Hz (Negru)

LG nu sunt cea mai bună firmă, nu au un prestigiu în față, dar mereu au adoptat tehnologii noi. Eu i-am remarcat pe blog în momentele în care au lansat primii laptopuri cu display 4k sau în momentele în care lansau modele cu cele mai noi plăci video.

Modelul acesta de la LG este un model destul de vândut, dar faptul că garanția îți schimbă produsul doar dacă sunt 10 pixeli morți, îmi dă de gândit. Mă uit la tehnologia Flicker-less și nu pot să zic că este extraordinar de bine realizată, nu știu cât de bine se văd imaginile. Dar ochiul uman este diferit de un om la altul. Fiecare vedem diferit imaginea, fiecare o percepem în alt mod. Îmi place faptul că are FreeSync, că este monitor curbat. Cei care au plăci video compatibile vor aprecia lucrul acesta.

Modelul este disponibil aici, iar la data de 27 Martie 2019 are o reducere de 12%.

Monitor LED PHILIPS 288P6LJEB/00
philips

Am rămas impresionat de imaginea de pe Philips, dar nu cred că îmi voi achiziționa în perioada următoare unul. Nu sunt fan, nu mă omor după brandul lor. Este o părere strict personală, nu are legătură directă cu modelul acesta.

Îmi dă de gândit faptul că încă are conexiuni analogice. Mă așteptam ca în 2018 să renunțăm și noi la tehnologiile vechi de ani de zile. Mă aștept la modele cu tehnologia OLED sau chiar cu microLED.

Modelul este disponibil aici.

Sper ca anii ce urmează să ne aducă monitoare competitive. Chiar m-aș orienta și spre zona de monitoare curbate. Am testat câteva modele și mi-au lăsat o impresie foarte bună.

2 Comments

  1. Monitor octombrie 18, 2015
    • Marius noiembrie 23, 2015

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.