Cele mai bune componente pentru calculator

V-am obișnuit cu recomandări hardware, dar articolul ăsta va fi un pic diferit. Va fi despre cele mai bune componente din 2019. Sau mai bine zis sezonul 2019-2020 pentru că în vară ne vom aștepta la platforme noi din partea AMD, cât și nVIDIA, dar și Intel.

Lista de mai jos, însă va fi pentru cei care doresc să afle dacă au făcut o alegere bună, dacă au ales cele mai bune componente, dacă raportul calitate preț a fost ok și nu numai.

Așadar cei care au fost câștigătorii premiului european pentru hardware sunt:

Cel mai bun procesor

9900K a reușit să se impună anul acesta cu toate că avem și Ryzen 2700X aproape. E drept, e mult mai scump față de concurentul de la AMD.

Cea mai bună placă de bază ATX

ASUS Maximus VIII Ranger a ieșit din tipare și a fost votată ca cea mai bună placă de bază ATX. Despre plăcile de bază stiți că am discutat și aici. Puteți pune oricând o întrebare dacă aveți o neclaritate despre acestea.

Cea mai bună placă de bază mATX

ASUS Maximus VIII Gene este cea mai bună placă de bază mATX. Pentru o placă de bază mATX nu este deloc ieftină. O găsim în magazine în jurul valorii de 1000 de lei. Calitatea nu este ieftină.

Cea mai bună placă video

Era evident că nVIDIA va ieși câștigătoare. Modelul 2080TI a ieșit triumfător, dar prețul nu este deloc de neglijat. Pe de altă parte, cei de la AMD au ieșit câștigători cu modelul AMD R9 Fury.

Cel mai bun monitor

Au împărțit în 2 subcategorii:

 • monitoare de gaming
 • monitoare profesionale

Categoria de gaming a fost câștigată de ASUS ROG PG279Q, iar în categoria profesională s-a situat DELL UP2715K pe primul loc. Cel din urmă este un monitor 5k, cu niște culori extraordinare.

Cel mai bun hard disk

A fost cel de la Western Digital. Varianta Red, destinată celor care doresc Network Attached Storage.

6 Comments

 1. Dan ianuarie 24, 2016
  • Petrus ianuarie 30, 2016
 2. Grosu Adrian ianuarie 29, 2016
  • Petrus ianuarie 30, 2016
 3. Msorin martie 5, 2016
  • Petrus martie 5, 2016

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.