Care este viitorul calculatoarelor?

Se vorbește foarte mult în ultima vreme despre calculatoare, despre dispariția acestora. Eu nu sunt de acord cu asta, eu zic ca se transforma, ca piață dorește și altceva.

Ma gandesc la cei care isi cumpara tableta, laptop, telefoane mobile „destepte” si tot felul de gadgeturi.

Cei care fac statistici si urmaresc piata au spus ca tabletele au ajuns intr-un oarecare varf si ca in urmatorii ani vom vedea scaderi in cumpararea acestor tipuri de gadgeturi.

Eu chiar radeam cu colegii mei si spuneam ca nu merita sa dai atat de multi bani pe o tableta pe care nu poti sa o folosesti decat pentru cateva aplicatii.

calculator sau laptop pentru gaming

Sigur, daca ai nevoie de acces la internet urgent, daca vrei sa fii conectat in autobuz, in vacante, este clar ca nu poti sa te cari cu calculatorul dupa tine, ci ai nevoie de ceva portabil, un telefon mobil performant, o tableta, ceva care sa te ajute, sa te „conecteze”.

Eu am încercat câteva variante de tablete dotate cu Windows 8.1 și nu prea mi-au plăcut, dar pentru o anumita nișă eu sunt de părere ca sunt foarte bune, mai ales ca ai posibilitatea sa instalezi un Photoshop, un program de editare video sau orice altceva.

Calculatorul desktop va disparea?

Eu nu cred ca va muri, dar se va reinventa. Vor apărea calculatoare mult mai mici, vor apărea modele care consuma din ce în ce mai putin, mai atractive ca design, mai performante.

In plus, vor fi folosite tot mai putin de cei care au nevoie de filme, retele sociale, adică de utilizatorii de rând. Vor fi folosite mai mult de cei care prefera gaming de calitate, de cei care vor face editare foto, editare video, dar si arhitectura sau poate au nevoie sa pună multe instante ale mașinilor virtuale. Practic cei care au nevoie de putere procesorala mare.

Pentru restul cred ca li se va potrivi mai mult un laptop, un ultrabook, poate chiar o tableta/ smartphone.

De curând, am testat noile netbook-uri, niste laptopuri hybrid, adică un laptop care se transforma in tableta. Are si tastatura fizica, dar si touchscreen. Eu cred ca, cu putina răbdare si cu câteva îmbunatățiri vor fi viitorul. Personal m-am simtit foarte bine avand un display cu touchscreen, chiar nu am mai simțit nevoia sa folosesc un mouse.

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.