Ce este mai avantajos?Calculator pe componente sau gata facut?

Astăzi vom răspunde la întrebarea pe care multi o pun pe Google: „Ce este mai avantajos: asamblez singur calculatorul sau cumpăr unul nou, gata asamblat”?

Foarte multi dintre voi sunteți atrași de prețul mic al acelor componente. Va uitați ca are procesor I5, va uitați ca are o placa video care nu va spune prea multe si va tentează tot mai mult sa-l achiziționați.

Dar ce este sub acel sistem? Aveti de unde sa stiti? Oare este cea mai buna alegere? Cea mai fiabila?

Sa luam un exemplu concret. Avem aici foarte multe sisteme, cu configurații destul de ok. Prima configurație este sistem Desktop Serioux Explorer V14, un PC foarte bun pentru office, dar nu pentru cei care vor sa se joace pe el.

Are un procesor Intel Pentium G3220, nu are o placa video dedicata, ci una integrata în procesor, o placa de baza mATX, cea mai ieftina, cea mai slaba. Sursa este un Deluxe, de cea mai proasta calitate. Lucrurile acestea nu sunt scrise pe undeva in specificații, ci le cunosc eu pentru ca ai mei colegi de la serviciu au achiziționat câteva modele de acest gen.

Daca vreodată vor dori sa facă upgrade, va fi foarte greu pentru ca sursa nu rezista, placa de baza este mica, nu ai loc sa mai pui decât o plăcuță de RAM și nimic altceva. Nu este un PC de viitor, asta e clar!

Calculator gata asamblat? Bun pentru cine?

Este bun in momentul in care ai nevoie de un PC pentru a face o factura, a deschide un Word si… cam atât. Daca mai pui un Youtube te gândești de 2 ori înainte. Totuși, exista si câteva avantaje:

  • scapi de problema compatibiltatii. Daca nu esti informat si nu vrei sa ceri ajutorul unui site de specialitate, poti alege gresit.
  • scapi de problema asamblarii pentru ca acesta este preasamblat

4 Comments

  1. VASI le R octombrie 17, 2014
    • Marius octombrie 17, 2014
  2. Alex aprilie 23, 2016
    • Petrus aprilie 24, 2016

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.